Politika

ТИ БиХ тужи Додика за клевету

БАЊА ЛУКА Tранспаренси интернешнал БиХ осуђује изјаве премијера РС, Милорада Додика, изнешене на рачун ове организације у емисији прњаворске телевизије Канал 3.


У емисији емитованој 13. маја, Додик је изнио низ неистинитих и увредљивих оптужби на рачун Транспаренси интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ), саопштено је из ове организације.

 

Премијер РС је називао запослене у овој НВО „криминалцима“, „лоповима“, па чак и „ђаволима“.

Овакве изјаве господина Додика представљају још један у низу покушаја дискредитовања ове организације, која већ годинама указује на неправилности и коруптивне дјелатности у раду Владе РС, на чијем челу је господин Додик, кажу у ТИ БиХ.

''Увредљивим језиком, неоснованим теоријама завјере, те оптужбама према којима је ТИ БиХ умијешана у криминалне радње, господин Додик је још једном показао да се у Републици Српској упорно покушава угушити глас цивилног друштва или било какав глас критике на рачун рада Владе РС''.

У ТИ БиХ  мисле да имајући у виду да је у току изборна година, евидентно је да је овакав напад дио прљаве предизборне кампање с циљем обрачунавања са неистомишљеницима, те преусмјеравања незадовољства грађана са неуспјеха власти на измишљене непријатеље и међународне завјере.

''Подсјећања ради, ТИ БиХ је и раније био изложен оваквим нападима и клеветама, када је, путем режимских медија, покренута кампања против ТИ БиХ, с циљем дискредитовања ове организације након њених извјештаја о приватизацији нафтне индустрије РС''.

ТИ БиХ је тада из ''безбједносних разлога морао обуставити активности на мјесец дана'', те је надлежним институцијама поднио тужбу против медија који су учествовали у овој кампањи.

Због свега овога, ТИ БиХ ће поново искористити сва правна средства, те ће због наношења штете угледу ове организације поднијети тужбу за клевету против господина Додика, у настојању да заустави даље нападе и покушаје дискредитовања ТИ БиХ, стоји у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog