Društvo

Пресуда у случају ''Морињ''

ПОДГОРИЦА - У Вишем суду у Подгорици данас би требало да буде изречена пресуда шесторици припадника активног и резервног састава бивше Југословенске народне армије /ЈНА/, оптуженим за ратне злочине против цивилних лица и ратних заробљеника у логору Морињ крај Котора.


За ратни злочин у том логору, почињен од октобра 1991. до средине августа 1992. године, оптужени су Млађан Говедарица, Шпиро Лучић, Боро Глигић, Иво Гојнић, Златко Тарле и Иво Мензалин, који је у бјекству.

Замјеник специјалног тужиоца Лидија Вукчевић у завршној ријечи је затражила од специјалног вијећа Вишег суда у Подгорици да огласи кривим и осуди оптужене да су извршили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва и против ратних заробљеника у логору Морињ.

Тужилац сматра да је исказима свједока доказана кривица оптужених, наводећи да су изјаве "увјерљиве, сагласне и истините".

Адвокати окривљених затражили су од суда ослобађајућу пресуду, тврдећи да нема доказа да су окривљени извршили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника у логору Морињ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog