Svijet

Медведев и Камерон желе боље везе

МОСКВА - Руски предсједник Дмитриј Медведев и нови британски премијер Дејвид Камерон сагласили су се данас током телефонског разговара да ће радити на побољшању веза Москве и Лондона, саопштено је данас из Кремља.


"Медведев честитао је Камерону на његовом постављењу на мјесто премијера и пожелио му много успјеха на новој позицији", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да су обје стране изразиле спремност да раде активно на јачању британско-руских односа.

Камерон је преузео дужност у уторак као шеф владајуће коалиције конзервативаца и либерал демократа након избора у којима су гласачи одбацили његовог лабуристичког претходника Гордона Брауна.

"Москва се нада да ће нова влада у Британији убрзати рјешење проблема које се годинама нагомилавају", рекао је извор у руском Министарству иностраних послова агенцији Интерфакс

Односи Русије и Британије погоршани су од мистериозне смрти Александра Литвињенка 2006. године, критичара Кремља и бившег официра КГБ.

Британија је 2007. године оптужила КГБ агента Андреа Луговоја да је отровао Литвињенка, али је Русија одбила да изручи Луговоја и он је сада посланик у парламенту.

Москва је "љута" због одбијања Британије да преда руске држављане осуђене пред њиховим судовима, а који су нашли уточиште у Лондону, као што је бизнисмен Борис Березовски.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog