Politika

Тома Николић: Нек Српска сама одлучи своју судбину

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је данас да се СНС залаже за опстанак Републике Српске и њено право да одлучује о својој судбини.


"Наше су замерке председнику Србије Борису Тадићу што се умешао у судбину РС, без консултација са РС и тиме је начињен велики минус и штета Српској, тиме што се Србија није понела као држава која жели да помогне РС да сачува свој идентитет", рекао је Николић новинарима у Бањој Луци након Изборне скупштине СНС у РС.

Он је нагласио да су односи РС и Србије много бољи него што то заслужују политичари које воде Србију и Српску, али да се, како је навео, у тим односима дешава нешто лоше на врху.

"То мора да престане и морају да се мењају власти и тамо и овде или да се мењају ставови оних који су на власти", рекао је Николић, додавши да има утисак да Србија Српску полако "пушта низ воду".

Наводећи да је њему лично много дража РС као независна држава, него РС утопљена у федерацију у којој губи једну по једну ингеренцију, Николић је истакао да Српска не може вјечно бити једина којој се забрањује да на референдуму одлучује о својој судбини.

Говорећи о односу СНС из Србије и ове странке у РС, Николић је нагласио да је СНС у РС потпуно самостална, те да ће СНС из Србије помоћи да странка у РС оствари што бољи резултат на изборима.

На Изборној скупштини за првог предсједника СНС-а у РС изабран је Адам Шукало, који је новинарима рекао да странка излази на изборе, а да ће њени органи одлучити на које нивое.

"СНС не прихвата тезе или замјене тезе да се због краткоће рокова за пријаве за изборе треба преко ноћи изјаснити којем блоку припада", рекао је Шукало, додавши да је, ово прије, странка којој су најбитнији интереси грађана Републике Српске.

Он је додао да то значи да СНС не ради ни за један политички блок или против неког од политичких блокова, било позиционих или опозиционих.

Данашњој Изборној скупштини као гости су присуствовали лидери СДС-а Младен Босић, ПДП-а Младен Иванић, СРС-а РС Миланко Михајлица и ДП-а Драган Чавић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog