Republika Srpska

Чубриловић: Аутопут у октобру, ако не буде кише

БАЊА ЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Недељко Чубриловић, изјавио је данас да би радови на ауто-путу Бања Лука-Градишка, могли бити завршени до октобра, уколико у наредном периоду не буде превише кишних дана.


"Вријеме не дозвољава потпуну ангажованост механизације због неуобичајено много кижних дана у априлу, што је донекле успорило радове. Али, имамо обећање извођача, да ће радови бити завршени до октобра, као што је договорено на једном од преходних састанака", рекао је Чубриловић након обиласка дионице ауто-пута Бања Лука- Градишка

Говорећи о градњи ауто-пута Бања Лука - Добој, министар саобраћаја и веза је истакао да још нема потврде да је "Штрабаг" обезбиједио финансијска средства за овај посао, али да Аустријанци нису одустали од овог пројекта.

"И ми и `Штрабаг` по уговору о концесији имамо обавезу да до одустајања једног од партнера радимо као да ћемо сутра потписати уговор", напоменуо је Чубриловић.

Чубриловић је нагласио да мост на Сави, који би ауто-пут Бања Лука - Градишка требало да споји са Хрватском, неће бити готов када и ауто-пут, тако да ће се наредне двије године морати користити стари мост на излазу из Градишке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog