Republika Srpska

Медведев о спајању Гаспрома и Нафтогаса

МОСКВА - Предсjедник Русије Дмитриј Медведев изјавио је у Москви да до сада није било „никаквих преговора” о спајању руске компаније Гаспром и украјинске Нафтогас, које је недавно предложио руски премијер Владимир Путин.


Медведев је рекао да још није разговарао о питању спајања двије компаније са предсједником Украјине Виктором Јануковичем, са којим ће се састати у Кијеву.

„Нећу сада анализирати како се могу спојити Гаспром и Нафтогас. То би било контрапродуктивно јер није било преговора о тој теми”, рекао је Медведев украјинским новинарима с којима је разговарао уочи посјете Украјини.

„То (спајање Гаспрома и Нафтогаса) сада није питање, јер би то било сувише компликовано за наше украјинске партнере и још више за рад” двије компаније, додао је руски предсједник.

Путин је 30. априла изнио приједлог за спајање Гаспрома, највећег свјетског произвођаћа гаса, и украјинског Нафтогаса, компаније чије је пословање у кризи.

Јанукович је, међутим, у петак изјавио да би спајање двије компаније било „немогуће” јер Гаспром, много већа компанија, како је оцијенио, никада не би прихватио однос 50-50, а спајање под било којим другим условима је неприхватљиво.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog