Republika Srpska

Бања Лука добија Иновациони центар

У Бањој Луци је 16. јуна планирано дуго очекивано отварање Иновационог центра (ИЦБЛ).


Како је најавио извшни директор ИЦБЛ Зоран Гајић, тада ће млади предузетници и иноватори који започињу властити бизнис из области модерних технологија доботи нову шансу за реализацију својих пословних идеја.

На дан отварања ИЦБЛ почиње конкурс за будуће станаре пословног инкубатора, који је један од три активна дијела центра, а на којем ће бити одабрани они што ће у наредне три године добити на коришћење пословни простор и услуге пословне подршке од стручних тимова ИЦБЛ

Пословни инкубатор је замишљен као мјесто за развој информационих технологија, мултимедијални дизајн, искориштавање обновљивих извора енергије, развој биотехнологија и других области које са собом доносе иновацију, имају тржишну исплативост, стварају нова радна мјеста и имају извозни потенцијал.

Прво што заинтересовани субјекти треба да ураде је подношење апликације за мјесто у инкубатору, након чега ће еволуциона комисија ИЦБЛ извршити предселекцију. Апликанти чије идеје задовоље критеријуме уласка у инкубатор проћи ће тренинг ИЦБЛ, а након тога слиједи пријем станара у пословни инкубатор.

Предузетници и иноватори, тимови и појединцим заинтересовани за апликацију за мјесто у инкубатору формулар могу преузети са званичног сајта www.icbl.ba.



Локација ИЦБЛ је реновирани, други спрат зграде ''Чајевца'' у центру Бање Луке који располаже са 1.000 квадратних. Поред инкубатора, који са седам инкубационих јединица од планираних 30, обухвата половину простора, посједује центар за конференције, тренинг центар, те одјељење за пружање консултантских услуга.

Изградњу центра прије четири године иницирао је "Егзит консалтинг", а реализована је уз подршку Владе Норвешке, Министарства науке и технологије РС, Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и Града Бања Лука.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog