Politika

Мило тврди да је Боеград ујединио опозицију, Тадић негира

БЕОГРАД - Кабинет предсједника Србије демантовао је данас наводе црногорског премијера Мила Ђукановића да је црногорска опозиција састављена у кабинету једног савјетника предсједника Србије како би срушила владајућу црногорску Демократску партију социјалиста.


„То је апсолутна неистина”, речено је Танјугу у Кабинету предсједника Србије.

Ђукановић је на предизборном скупу у Голубовцима у недељу увече изјавио да је црногорска опозиција „склепана” у кабинету једног савјетника српског предсједника Бориса Тадића са циљем не само рушења ДПС-а, већ и преиспитивања црногорске независности.

„Они су коалиција која је 'склепана' у кабинету једног савјетника предсједника Србије, чији је циљ да покушају са сруше ДПС. Иако то данас не кажу, њихов циљ је да доведу до преиспитивања црногорске независности”, рекао је црногорски премијер.

Он је рекао да не вјерује опозицији, јер све што је до сада радила - радила је да Црне Горе не буде, пренели су подгорички медији.

„Због тога су и сада, по инструкцијама са београдске адресе, потпомогнути новцем и једном маркетиншком агенцијом, на истом задатку рушења Црне Горе. То им нећемо дозволити”, рекао је Ђукановић.

Нешто раније у Тузима, Ђукановић је рекао да се један од лидера опозиционе коалиције, Небојша Медојевић, свако мало у Београду извињава што је Црна Гора признала "Косово", иако је то „политичка реалност”.

Он је казао да је Црна Гора некада добијала здушне дотације од Београда, али да је тим парама Србија куповала и „политичку сервилност”, додајући да зато другима сада толико тешко пада то што Црне Гора слиједи само своје националне интересе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog