Svijet

Дан скидања са Фејса, 31. мај

Група Американаца одлучила је да покрене иницијативу која ће људима помоћи да се лакше одлуче на одвикавање од тренутно најпопуларнијег соц-нет сајта. Разлог - ризик од повреде приватности и погрешан пут којим Фејсбук иде на вебу.


Према оснивачима сајта Quit Facebook Day, све се своди на могућност фер избора и добре намјере, а ниједан од ових услова Фејсбук не испуњава.

Они истичу да је Фејсбук навигацију својим сајтом учинио компликованом, а причама које се тичу приватности никада краја. За многе кориснке Фејсбука се врти око приватности, а за неке је ово само врх леденог бријега и дио много већег проблема који Фацебоок не води у правом смјеру.

"Одвикавање од Фејсбука није лако. Овај сајт нуди ужитак, забаву и једноставно изазива зависност", истичу оснивачи сајта Quit Facebook Day. Један од начина је разумјевање природе проблема.

Алтернативе Фејсбуку постоје. Било да је у питању комбинација сајтова попут Твитера, Фликра и електорнске поште или неки други сајт попут Оркута, који су основали Бразилци.

До сада се више од 2.400 особа уписало и обзнанило намеру да "се скине" са Фацебоока 31. маја 2010. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog