Društvo

По 8 година затвора Звездиним хулиганима

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас навијаче Црвене звезде Велибора Дуњића и Уроша Аврамовића на по осам година затвора због покушаја убиства Андреја Чогурића на сплаву Калипсо 2008. године.


Трећеоптужени Марко Љубичић осуђен је на годину и по дана затвора због помагања учиниоцима после извршеног кривичног дјела.

„Материјална истина утврђена је на основу исказа сведока и оштећеног, као и на основу многобројних материјалних доказа”, рекла је судија Слађана Марковић образлажући пресуду и додала да казна одговара тежини кривичног дјела.

Судија је истакла да је материјална истина утрђена на основу првобитних изјава оштећеног и свједока, као и да суд није узео у обзир каснију промјену њихових исказа јер је сматрао да су дати под притиском, уцјенама и пријетњама.

Осуђенима Дуњићу и Аврамовићу продужен је притвор, а свим ће вријеме проведено у притвору бити урачунато у казну.

Љубичић, који се бранио са слободе, у притвору је био од 21. априла 2008. до 17. јула те године.

Дуњић је у притвору од хапшња 17. марта 2009, а Аврамовић од 18. јуна 2009.

Прије образложења пресуде Дуњић је судији рекао да није потребно да га чита јер су „новинари већ дали образложење пресуде”, на шта га је судија Слађана Марковић упозорила да не коментарише.

Аврамовић је по изрицању пресуде судији иронично добацио да јој жели све најбоље и рекао „кадија те тужи, кадија ти суди”.

Дуњић и Аврамовић су оптужени да су 2008. године напали Чогурића после свађе на сплаву Калипсо, ударали га ногама, рукама и флашама, а затим и пуцали и погодили га у обе руке.

Чогурић је на суђењу у децембру 2009. године негирао да оптужени имају везе са нападом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog