Politika

Вучић: Власт отеже са изборима док не прода Телеком

БЕОГРАД - Замјеник председника Српске напредне странке Александар Вучић најавио је данас разговоре са потенцијалним опозиционим партнерима и свима који желе промјене, ради расписивања ванредних парламентарних избора.


Он сматра да ће власт настојати да одлажи расписивање тих избора до краја марта и почетка априла 2011. године.

Гостујући у емисији „Кажипрст” Телевизије Б92, Вучић, чија је странка прикупила више од милион потписа за расписивање избора, рекао је да власт тада очекује да добије кандидатуру за ЕУ, као и новац од даље приватизације предузећа и „Телекома”.

Истичући да СНС ради на програму, који ће представити до краја јуна, он је изразио увјерење да ће бити остварен циљ расписивања избора и пронађена могућност сарадње, са жељом заједничког учешћа у томе са лидерима НС и ДСС, Велимиром Илићем и Војиславом Коштуницом, интелектуалцима и независним личностима.

„Разговараћемо са представницима других странака опозиције и видети како и на које начине да се организујемо”, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће се разговори водити и о одржавању масовних протеста, али да је жеља, о чему се већ и разговара, да се избјегне било какав инцидент и нађе „најбоља варијанта”, јер 5. октобар 2000. године не би смио да се понови.

Коментаришући оснивање Уније региона Србије, он је оцијенио да Г17 плус неће бити „ни близу такмаца” СНС и ДС, за коју је рекао да је, после СНС, највећа странка.

Вучић, који је раније најавио да ће Владимир Цвијан, који је недавно прешао из Председништва Србије у СНС и оптужио поједине представнике српског правосуђа, доставити тужилаштву тражене доказе, навео је да „Цвијан разговара са надлежним органима”.

Вучић је додао да постоји комуникација између судија које нису изабране и њихових адвоката, који су се жалили Уставном суду и другим надлежним органима и да је „у проблему цело правосуђе шта ће да одговори” председнику Европске комисије Жозе Мануелу Барозу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog