Republika Srpska

Нектар пиво стиже на Космет

НОВИ САД - Супервизор продаје „Бањалучке пиваре“ Ненад Радета рекао је Срни у Новом Саду да ће се пиво „Нектар“ ускоро наћи и на тржишту Косова и Метохије.


„С једном приватном српском фирмом, која има ланац продавница на Косову и Метохији договорили смо на Међународном пољопривредном сајму, да пиво `Нектар` у стандардном паковању од пола литра, као и у паковању од два литра почнемо продавати, прво у сјеверном дјелу покрајине. Уколико буде интереса ширићемо се и даље“, рекао је Радета.

Он је навео да паковање „Нектара“ од 20 флаша по пола литра тренутно има цијену од 13 до 13,5 КМ.

„То је и разлог што пиво иде добро у Канади, Аустрији, Великој Британији, а одређене количине буду пласиране и на тржиштима Хрватске и Србије. Исто паковање пива, наших конкурената из Сарајева скупље је за седам, осам КМ. Због квалитета и цијене `Нектар` се добро продаје и на подручју Зеничко-добојског кантона, као и Тузланског кантона“", истакао је Радета.

Према његовим ријечима, „Бањалучка пивара“ има и изузетно добре везе с свим значајнијим трговинским ланцима с подручја екс-Југославије, који раде на подручју БиХ.

„Пивара веома добро сарађује с трговинским ланцима, што је изузетно битно за даљи добар пласман нашег пива“, констатовао је Радета.

Пивара из Бање Луке данас запошљава 265 радника, а годишње произведе милион хектолитара пива. Од почетка 2006. године већински власник „Бањалучке пиваре“ је британски финансијски фонд „Алтима партнерс ЛЛП“.

„Бањалучку пивару“ основали су у Бањој Луци 1873. године редовници самостана „Марија звијезда“ ради прављења пива за властите потребе.

На 77. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који је у току, „Бањалучка пивара“ АД свој асортиман пива излаже на штанду Привредне коморе РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog