Republika Srpska

Бања Лука: Раст акција упркос кризи

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској упркос кризи постоје и примјери значајног увећања цијена акција, посебно код предузећа која су у претходном периоду исплаћивала дивиденде, изјавио је директор Бањалучке берзе Милан Божић.


Он је нагласио да кретања на тржишту капитала РС у посљедњих годину дана све више прате финансијске резултате предузећа што раније и није био случај.

"Пад индекса БИРС у 2009. години од 3,5 одсто скоро у потпуности кореспондира с падом прихода предузећа чије се акције налазе у саставу индекса. Стога се може очекивати да ће одређено побољшање пословања, које је забиљежено у првом кварталу, имати утицаја на будуће кретање цијена акција", рекао је Божић за "Независне новине".

Он је нагласио да је претходну годину обиљежило и значајно повећање интересовања за емисију обвезница, те да је било доста емисија општинских обвезница.

Божић је истакао да се тржиште капитала још увијек опоравља, али да је неизвијесност у погледу утицаја на пословање предузећа још увијек велика, те да предузећа треба више пажње да посвете пружању довољно информација инвеститорима о перспективама пословања.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog