Republika Srpska

Довршетак обилазница у градовима РС кошта 31.милион

БАЊА ЛУКА - У изградњу обилазница око Бијељине, Приједора и Требиња до сада је уложено 13.606.663 марака, а за завршетак радова потребно је још 31.500.000 КМ.


"На обилазници око Бијељине завршено је 9,46 километара вриједности око 9,8 милиона марака. За потпуну реализацију неопходно је изградити још 2,755 километара за шта је потребно обезбиједити додатних пет милиона марака", изјавила је портпарол Министарства саобраћаја и веза Републике Српске Радмила Коцић.

За изграђена 2,5 километара обилазнице око Приједора издвојено је 1.308.833 марака. Потребно је изградити још 13,5 километара за шта је урађена пројектна документација, а процијењена вриједност ових радова је 22 милиона марака.

Из Развојног програма РС одобрено је седам милиона марака за изградњу обилазнице око Требиња.

"Прва фаза у дужини од 762 метра, вриједности око 2,4 милиона марака, завршена је почетком ове године. За другу фазу, дужине 3,526 километра, преостало је око 4,5 милиона марака и за њу је урађен идејни пројекат. У току је израда главног пројекта", навела је Коцић.

У Министарству саобраћаја и веза РС кажу да је циљ изградње обилазница растерећење саобраћаја на магистралним путевима, а ефекат који ће се постићи је и знатно повећање безбједности одвијања саобраћаја.

Приоритет је изградња обилазница у још шест локалних заједница: Бањалуци, Модричи, Гацку, Пелагићеву, Челинцу и Српцу, за шта је потребно 126.931.000 марака.

Владе РС је у обнову и модернизацију саобраћајне инфраструктуре широм Српске од 2006. године до данас уложила око 670 милиона марака.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog