Republika Srpska

Џомбић у Лондон по кредит за бијељинску канализацију

БАЊА ЛУКА - Делегација Владе Републике Српске, коју предводи министар финансија Александар Џомбић, отпутовала је у Лондон гдје сутра почиње дводневне преговоре са Европском банком за обнову и развој.


Делегација Владе ће водити разговоре у вези са добијањем кредитних средстава за наставак изградње канализационе мреже у Бијељини.

"Циљ преговора је добијање кредитних средстава за наставак пројекта `Изградња система скупљања отпадних вода на подручју општине Бијељина` који се већ проводи у овој општини", потврђено је Срни у Министарству финансија РС.

ЕБРД је у јуну 2007. године одобрила кредитна средства у износу од 7.000.000 евра за пројекат изградње приоритетне канализационе мреже у Бијељини како би се спријечила даља загађења подземних извора питке воде, те на тај начин смањили ризици за здравље становништва.

Пројект проводи предузеће "Водовод и канализација" Бијељина уз подршку општинских власти Бијељине, а подразумијева изградњу секундарне и терцијалне канализационе мреже укупне дужине око 50 километара, а у оквиру пројекта очекује се и изградња прерађивача отпадних вода.

Народна скупштина РС је 27. јуна 2007. године донијела Одлуку о прихватању задужења према ЕБРД по Пројекту "Изградња система скупљања отпадних вода на подручју општине Бијељина" којом је прихваћено кредитно задужење у износу од 7.000.000 евра.

На инцијативу Министарства финансија РС, 28. марта 2008. потписан је Меморандум о разумијевању и Уговор о заједничкој реализацији Пројекта изградње система сакупљања отпадних вода на подручју општине Бијељина.

У Бијељини су у току радови на трећој етапи друге фазе изградње канализације, која би требало да буде завршена до 25. јуна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog