Republika Srpska

Кинези у Вишеграду заинтересовани за дрвну индустрију

ВИШЕГРАД - Амбасадор Кине у БиХ Луи Венксин рекао је данас у Вишеграду да су привредници његове земље заинтересовани за сарадњу са фирмама из Републике Српске из области дрвне индустрије, трговине и туризма.


"Наша предузећа већ увелико раде у РС, па зашто то не би било и у Вишеграду који колико знам има традицију у области производње намјештаја до букве и црног бора и располаже неискориштеним хидропотенцијалом на ријеци Дрини", рекао је Венксин приликом званичне посјете општини Вишеград.

Венксин је истакао да је информисан да кинески туристи радо посјећују Вишеград након уврштавања Ћуприје на Дрини на УНЕСКО листу заштићених споменика свјетске баштине.

Начелник општине Вишеград Томислав Поповић предложио је кинеском амбасадору да анимира привреднике своје земље да граде фабрике у новоформираној индустријској зони у Добруну.

"Ми ћемо обезбиједити сву потребну инфраструктуру, јер нам је у интересу да се запосли што већи број људи", рекао је Поповић.

Са амбасадором Кине у Вишеграду разговарали су и замјеник начелника општине Винко Дроца и народни посланик Горан Лончаревић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog