Republika Srpska

Делта демантовала продају Максија

Компанија Делта демантовала је данас писање новосадског недељника "Актер" да је Делта Холдинг у завршним преговорима о продаји Делта Максија.


"Тачно је једино да има више инвестиционих фондова и мултинационалних компанија заинтересованих за улазак у власничку струкуру Делта Максија и неколико таквих понуда упућено је нашој компанији", наводи се у саопштењу достављеном ФоНету.

Како тврди Делта, ни један потенцијални партнер није у завршним преговорима, нити је на корак до уласка у власништво Максија, а посебно не на корак до већинског пакета, како је наведено у тексту "Актера".

"Са жаљењем констатујемо да текст који је објављен представља потпуну импровизацију која Делта Холдингу и Делта Максију може да нанесе изузетно високу материјалну и нематеријалну штету", указује се на крају саопштења.

Позивајући се на добро обавјештене изворе, новосадски недељник "Актер" је објавио да је познати српски бизнисмен Мирослав Мишковић у завршним је преговорима о продаји дијела Делта максија. Недељник прецизира да је белгијска Лоуис Делхаизе група на корак од већинског пакета акција (51 одсто).

Према писању "Актера", "нова Мишковићева стратегија биће нова улагања и развој првенствено Делта аграра који ће своје потенцијале да усмјери ка тржишту Русије".

Извори новосадског недељника "потврђују да је за највећи трговински малопродајни ланац у Србији, Макси, био заинтересован аустријски Интерспар и француски Царрефоур".

Према писању "Актера", најбоља понуда испреговарана је, међутим, са белгијском групом, "која у власништву држи и познати ланац хипермаркета Кора и ланац супермаркета Меч".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog