Republika Srpska

Перекс помаже дјеци са посебним потребама

БАЊА ЛУКА - Компанија „ДУКАТ д.о.о.“ из Бањалуке,  власник водећег домаћег бренда  за кућну хигијену „Перекс“, покреће донаторску акцију у 126 тржних центара широм Босне и Херцеговине.


Под мотом „Заједно можемо много“, акција има за циљ прикупљање средстава за помоћ  дјеци са посебним потребама. Наиме, куповином било којег Перекс производа потрошачи аутоматски донирају 10% средстава дјеци са посебним потребама у цијелој БИХ.

Овај подухват се реализује у сарадњи са Савезом удружења за помоћ особама са менталном ретардацијом „Сумеро“ Федерације БИХ и Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС .

„Велика је ствар што је неко од привредних субјеката одлучио да нам пружи руку пријатељства, а самим тим и наду дјеци у бољу будућност. На првом мјесту овдје је важна воља и жеља људи да нам помогну у нашој мисији упознавања јавности са потребама особа са менталном ретардацијом,“ рекли су у Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске.

У Босни и Херцеговини постоји више од 6000 малишана који траже посебну његу уз помоћ које лакше испуњавају своје дане. Тренутна финансијска ситуација у којој се организације које помажу овој дјеци налазе није на завидном нивоу,  а компанија Дукат вјерује да ће са овим потезом показати како и приватни сектор, а посебно домаће компаније, могу мијењати ствари набоље.

Куповином Перекс производа  потрошачи ће пружити руку пријатељства и помоћи стварање бољих услова за нормалан живот ове битне категорије нашег друштва.  Цијене производа током акције остаће исте, чиме компанија Дукат гарантује да се средства одвајају из њиховог буџета, а не на уштрб потрошача, стоји у данашњем саопштењу ове компаније, које Фронтал.РС објављује у цјелости.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog