Politika

Силајџић имао дозволу да посјети Јуришића

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић имао је писмену дозволу Окружног суда у Београду да 25. маја у затвору посјети Илију Јуришића, рекао је агенцији Бета Силајџићев савјетник Дамир Арнаут.


Арнаут је рекао да је у овом случају поштована дипломатска процедура, односно да је Амбасада БиХ у Београду такав захтјев упутила Министарству правде Србије, те да је званично Окружни суд у Београду дозволио посјету Силајџића Јуришићу.

Илија Јуришић је у Србији осуђен на 12 година затвора због учешћа у нападу на војнике ЈНА у Тузли, 1992. године.

"Нас је у неку руку послужила срећа. Иако смо од српске стране још у петак 21. маја добили писмено одобрење за предсједавајућег Силајџића и његов тим да посјете Јуришића 25. маја, Министарство правде Србије је то јутро - у вријеме када је председавајући требало да буде на путу за Београд - одаслало обавјештење о обустављању свих посјета том затвору до петка 28. маја ", објаснио је Арнаут.

Он је додао да је "план био да Силајџић слети у Београд и тек тада добије обавјештење да ипак не може посјетити Јуришића, односно да се доведе пред свршен чин ".

"Мени је жао што се србијанска страна служи тако непримјереним триковима, али је чињеница да су они и поред савршено смишљеног плана на крају имали један велики пех због квара на Луфтхансином авиону", рекао је Силајџићев савјетник.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog