Sport

У Бањој Луци почео Међународни пливачки митинг

БАЊА ЛУКА - На Градском олимпијском базену у Бањој Луци данас почиње Међународни пливачки митинг "Бања Лука опен 2010" на коме ће учествовати 467 такмичара из 14 држава, међу којима и тридесетак најбољих пливача Европе.


Најзвучнија имена смотре су српски шампиони Милорад Чавић, Нађа Хигл, Иван Ленђер и Чаба Силађи, а осим њих наступиће и чланови АДН Свим пројекта, те многа друга свјетска имена.

Најатрактивније ће бити трке на 50 и 100 метара, гдје ће наступити седам учесника финала на Европском првенству.

Сав приход од продаје улазница биће намијењен за куповину дијагностичке и терапијске опреме Клиници за дјечије болести бањалучког Клиничког центра.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске (РС) Проко Драгосављевић, поводом одржавања овог такмичења, рекао је да су ријетки градови који могу на једном мјесту окупити европске рекордере у пливању.

"Овај догађај је заначајан за Бању Луку и РС зато што ће млади људи, који имају талента и сколоности према овом спроту, моћи да покажу резултате рада, а залагањем пливача Милорада Чавића обезбијеђено је учешће великог број великана овог спорта", изјавио је раније Драгосављевић.

Милорад Чавић је у име пливача поручио да они нису дошли само као спортисти, већ узори свим младим људима, те да својим учешћем Бањој Луци и РС пруже нешто позитивно.

"Град Бања Лука има базен који пружа одличне услове за бављење овим спортом и пружа могућности за стварање јаких пливачких екипа и надам се да ће Бањолучани уживати у предстојећем такмичењу", истакао је Чавић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog