Sport

Јелена Јанковић у полуфиналу Ролан Гароса

ПАРИЗ - Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале Отвореног првенства Француске, пошто је данас у четвртфиналу савладала Казахстанку Јарославу Шведову са 7:5, 6:4 послије једног часа и 31 минута игре.


Српска тенисерка је успјела да добије „рат брејкова” против Шведове, искористивши на крају прву меч лопту на сервис противнице.

Прва је до брејка предности дошла Казахстанка у трећем гему почетног сета (2:1), али је Јанковић вратила брејк за 3:3, а онда у посљедњем 12. гему бриљантним ритерном одузела још једном сервис казахстанској тенисерки, за вођствио од 1:0 у сетовина.

Серију од четири брејка у наставку игре прекинула је Јанковић која је својим сервисом стекла предност од 3:2. Шведова је међутим, одмах узвратила (3:3) и у низу још једном одузела сервис српској тенисерки за вођство од 4:3.

Јанковић је до краја меча успјела да се сконцентрише, за разлику од Шведове, која је у одлучујућим тренуцима изгубила самопоуздање. Казахстанка је направила двије дупле сервис грешке у десетом гему и тиме запечатила судбину на овогодишњем Ролан Гаросу.

Четврти рекет свијета састаће се у борби за финале Ролан Гароса са побједницом меча између Американке Серене Вилијамс и Аустралијанке Саманте Стосур.

Јанковић је до сада против млађе сестре Вилијамс играла осам пута и међусобни резултат је неријешен - 4:4. Против Стосур, Јанковић води са 3:1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog