Kultura

Бати Живојиновићу Кинези нуде држављанство

БЕОГРАД - Свечана академија поводом 77 година живота и 55 година умjетничког рада глумца Велимира Бате Живојиновића, биће одржана 5. јуна, на 77. рођендан тог глумца, у Великој дворани Сава центра, најавили су организатори те свечаности.


Члан организационог одбора Свечане академије и предсједник Скупштине Београда Александар Антић рекао је на конференцији за новинаре да ће у програму у Сава центру, учествовати колеге и пријатељи Велимира Бате Живојиновића, а да ће цијели програм режирати Михајло Вукобратовић.

Према његовим ријечима, улоге Бате Живојиновића "обиљежиле су не само југословенску и српску кинематографију, већ и животе свих нас,који смо одрастали уз његове филмове".

Према властитом признању, Бата половину филмова у којима је играо никада није видио, "јер знам какве сам будалаштине радио". Додао је и да је добио понуду из Кине да се пресели код њих и узме држављанство.

– Током недавне посете Кини, понудили су ми њихово држављанство и плац поред Шангаја, да сазидам кућу, и преселим се из моје Кораћице код Космаја – изјавио је Велимир Бата Живојиновић у јучерашњем сусрету са новинарима у „Сава центру”.

Према процјенама листа „Женмин жибао”, за 40 година приказивања у Кини, филм „Валтер брани Сарајево” видјело је 13 милијарди гледалаца, а филм се приказује и дан данас.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog