Sport

Србија без голова са Пољском

Репрезентација Србије је у другој пријатељској утакмици на припремама за Мундијал у аустријском Куфштајну играла неријешено са Пољском, без голова.


Српски репрезентативци су судећи према изјавама, задовољни провјером против Пољске. Нико се није повриједио, упркос очајном времену и на тренутке грубим стартовима Пољака. Антић задовољан понашањем играча.

"Пољска ме је веома изненадила. Не познајем довољно њихове играче али су показали да су добар тим. У првом полувремену су показали колика им је предност брзина. Међутим, у наставку смо дјеловали боље. Пољска је боља репрезентација од Новог Зеланда и мислим да је ово за нас корак напријед. Дјеловали смо компактније и боље у поређењу са претходном утакмицом," рекао је Александар Луковић један од бољих фудблера у репрезентацији Србије.

Данко Лазовић је био један од најагресивнијих играча на терену: 

"Добра провјера. Пољаци су нам правили проблеме у првих 20 минута али смо послије успјели да успоставимо равнотежу и ми створимо шансе. У сваком случају најважније је да се нико није повриједио. Овдје смо да би се што боље припремили али је најбитније да останемо здрави. Искрено се надам да ћемо доста научити из ове двије утакмице. Мене доста радује игра из другог дијела."

Драган Мрђа у петој утакмици за националниј тим није постигао гол али је показао добру игру, како и против Новог Зеланда: 

"Услови нам нису омогућили пас игру. Жао ми је што ниједна шанса у коју смо ушли није искоришћена. Покушао сам да асистирам саиграчима у више ситуација али нажалост нисмо постигли гол. Послије мечева са Новим Зеландом и Пољском сада се надам да је вријеме да постигним гол и волио бих то да урадим против Камеруна."

Ово је била прва утакмица одкако је селектор Радомир Антић у којој је српски национални фудбалски тим одиграо меч без голова. Уједно, ово је први пут још од Свјетског првенства 2006. и мечева са Холандијом и Аргентином да репрезентација Србије не постигне гол на два сусрета заредом. 

"Задовољан сам! Било је на почетку двије или три ситуације које су могле да се лоше заврше по нас. И капитен Дејан Станковић је био под сталним грубим стартовима па чак и надомак повреде. Ово је врло јак тим, поготово у транзицији. Резултат је могао да буде и бољи али сам прије свега задовољан понашањем репрезентативаца," рекао је селектор Радомир Антић. 

Сљедећи меч Србија игра у суботу у Београду са Камеруном од 20.30 минута . Први меч на Свјетском првенству је против Гане 13. јуна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog