Sport

Ђоковић поклонио Мелцеру полуфинале

Новак Ђоковић поражен је у четвртфиналу Ролан Гароса од Аустријанца Јиргена Мелцера са 3:2, по сетовима 3:6, 2:6, 6:2, 7:6 (3) и 6:4.


Ђоковић је 29-годишњем Аустријанцу практично поклонио пласман у полуфинале пошто је успио да испусти предност од 2:0 у сетовима и 2:0 у трећем сету.

Српски тенисер одиграо је први дио меча скоро савршено, али онда је услиједио несхватљив пад. Искусни Мелцер, који у Паризу игра најбољи тенис у животу, то је искористио, добио је преостала три сета и забиљежио најважнију побједу у животу која му је омогућила пласман у прво полуфинале грен слема у каријери.

Противник Мелцера у борби за финале биће Шпанац Рафаел Надал који је са 3:0 побиједио земљака Николаса Алмагра.

Иако је Мелцер у прва два сервис гема Ђоковића имао по брејк лопту, било је видљиво да је српски тенисер веома смирен на старту меча што је био добар предзнак. Ђоковић је како је сет одмицао подизао своју игру, у осмом гему направио је кључни брејк, а затим и одсервирао без проблема за 1:0 у сетовима (6:3).

Са подизањем форме трећи тенисер свијета наставио је иу другом сету који је одиграо још боље. Искористио је још двије брејк лопте, и веома лако је повео са 2:0 добивши други сет са убједљивих 6:2.

Сјајан моментум задржан је и на старту трећег периода, и када је Ђоковић искористио и четврту брејк прилику на мечу за 2:0 на старту трећег сета чинило се да за Мелцера нема повратка.

Тада је услиједио велики пад у игри српског тенисера. Мелцер је од тог момента добио седам гемова за редом, смањио је на 2:1 у сетовима (6:2) и повео са 1:0 у трећем периоду. Иако је Ђоковић током четвртог сета успио да сачува свој сервис, било је видљиво да Мелцер игра знатно боље.

У другом гему Аустријанац је пропустио двије, а у осмом при вођству од 4:3 чак седам брејк лопти. То га међутим није омело да у тај-брејку настави са агресивном игром, и дође до великих 6 сет лопти (6:0). Ђоковић је прве три успио да неутралише, али четврту није, па се ушло у одлучујући, пети сет.

Са агресива и храбром игром Аустријанац је наставио и у одлучујућем сету, и то му је на крају и донијело тријумф. У десетом гему, у којем је Мелцер сервирао за меч, Ђоковић је пропустио две брејк лопте, и Аустријанац је на крају ипак успио да тријумфује искористивши трећу меч лопту.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog