Kultura

Ганси у Арени 23. септембра

Легендарни амерички хард рок бенд Ганс ен Роузис наступиће у Београдској арени 23. септембра.


Улазнице за концерт наћи ће се у продаји од петка, 4. јуна по цијенама: 3.100, 3.450, 4.450, 4.950 и 5.450.

Карте се могу набавити на билетарници Београдске арене, у ТЦ Ушће, Дому омладине, Билет сервису и преко Евентима.

Након што су издали последњи албум "Чајниз Демокраси", на који су њихови верни обожаваоци чекали више од десет година, Ганс ен Роузис су првобитно планирану европску турнеју за прољеће, помјерила за јесен.

Бенд који предводи фронтмен и један од оснивача Ексл Роуз, од 1985. године и оснивања у Холивуду, прошао је кроз велики број промјена и контроверзи. Заједно са Изија Страдлин и члановима бенда ЛА Гунс - гитаристом Трејсија Гансу, басистом Олеом Бејчом и бубњаристом Робом Гарднер, Ексл Роуз је основао нови бенд комбинујући презимена два члана.

Врло брзо басиста Бејч је замијењен са Дафом МекКејганом. После неког времена због "нередовних приказа на пробама", Ганса је заменио Слеш.

Тренутни састав чине вокал Ексл Роуз, гитаристи Рон Бумблефоот Тал, ДЈ Аша и Ричард Фортус, басиста Томи Стинсон, бубњар Франк Ферер и клавијатуристе Дизи Рид и Крис Питман.

Бенд је издао 6 студијских албума, 3 ЕП и један "ливе" албум током своје каријере и продао више од 100 милиона албума широм свијета.

Деби албум "Апетајт фор Дистракшн" издат 1987. године, продат је у 28 милиона примерака широм свијета и нашао се на првом мјесту америчке Билбордове листе топ 200.

Њихове легендарне рок баладе, "Новембер Раин" или "Донт крај", пјесме "Свит чајлд оф Мајн", "Парадајс Сити" и "Велком то д Џангл" незаобилазни су хитови сваког њиховог концерта.

Гунси су наступали са Металиком, свирали са Елтоном Џоном, Мајклом Џексоном, Ролингстонсима, освајали публику гдје год се појавили и стварали општу хистерију. Бенд је заиста живио слоган 'секс, дрАгс & рокенрол 'што су преносили у своје пјесме и наступе па их је због тога магазин К 2005. године уврстио на своју листу '50 Бендс То Си Бифор ју Дај '.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog