Sport

Зимоњићу трофеј у миксу

Српски тенисер Ненад Зимоњић и његова партнерка Словенка Катарина Среботник освојили су Отворено првенство Француске у конкуренцији мјешовитих парова.


Зимоњић и Среботник су у финалу Ролан Гароса, после велике борбе савладали Јарославу Шведову из Казахстана и Аустријанца Јулијана Ноле са 4:6, 7:6, 11:9.

Српско-Словеначка комбинација је до титуле у Паризу стигла после 94 минута игре. Зимоњићу је ово четврта Грен слем титула у микс дублу, а друга на Ролан Гаросу.

Он је прву титулу у Паризу освојио 2006. године, такође у пару са Среботниковом. Финале у Паризу Катарина Среботник и Ненад Зимоњић играли су и 2007. године, док су 2005. били на домак трофеја на Отвореном првенству САД.

Титуле у мјешовитом дублу Зимоњић је два пута освајао и на Отвореном првенству Аустралије, прву 2004. године са Еленом Бовино из Русије, а другу 2008. са Кинескиња Сун Тијантијан.

Српски тенисер је у финални меч ушао пун самопоуздања након тријумфа у полуфиналу дублова са Канађанин Данијел Нестор, и то се видјело, иако су први сет добили Сведа и Ноул.

Други сет, који су обиљежили бројни бреј, ријешен је тек у тај-брејку који су Зимоњић и Среботник добили са 7:5 и тако изборили супер тај-брејк.

Сведа и Ноул су наставили са сјајном игром, имали су вођство од 6:3, а затим и меч лопту на 9:8. Ненад Зимоњић је тада показао колико је велики играч, промашио је први сервис, а затим одсервирао ас ударац из другог и изједначио на 9:9.

У наредна два поена српски тенисер још једном је показао мајсторство на мрежи, освојио је још два поена феноменалним волејем и тако ријешио меч.

Ненада Зимоњића у суботу очекује и финале у конкуренцији мушких дублова. Он ће са својим партнером Канађанином Данијелом Нестором играју против Чеха Лукаса Длухија и Индијца Леандер Паес.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog