Sport

Јелена без финала Френч опена

Јелена Јанковић није успјела да се пласира у финале Ролан Гароса пошто је поражена од Саманте Стосур у два сета 6:1, 6:2.


Меч је трајао само само један час. Јанковићева никако није могла да пронађе ритам и своју препознатљиву игру, за разлику од Стосур која ће се сасвим заслужено борити за своју прву Грен слем титулу.

Противница сјајној Аустралијанки биће Италијанка Франческа Скијавоне којој је Јелена Дементијева предала меч због повреде.

Стосур је практично 'почистили' са терена Јанковићеву у првом сету и за само 24 минута ријешила тај дио игре у своју корист. Однос снага на терену најбоље показује број винера, 12 Аустралијанке, ниједан српске тенисерке! Сјајним форхедом Стосур је ставила тачку на први сет који је добила резултатом 6:1.

Почетак другог сета обећавао је другачију слику на терену. Сигурна два гема Јанковићева у којој је препустила противници само један поен.

Међутим, седма играчица свијета узвраћа брејком и потом успјева да изједначи на 2:2 у гему у коме је најбоље рангирана српска тенисерка пропустила три брејк лопте.

Казна је стигла у наредном гему у коме јој је противница одузела сервис без изгубљеног поена. Сијевали су снажни форхенди Аустралијанке, а Јанковићева никако није успјевала да се врати у меч.

У истом стилу, Стосур је и привела крају меч и тако забиљежила највећи успјех у каријери. Аустралијанка је на путу до финала елиминисала и Серену Вилијамс и Жистин Енан.

Јанковићева је трећи пут у последње четири године играла у полуфиналу Отвореног првенства Француске, али ниједном није успјела да се пласира у финале.

Саманта Стосур и Франческа Скијавоне су се до сада састајале пет пута, а Аустралијанка је остварила четири победе, у последња четири дуела.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog