Sport

Скијаш Боде Милер поражен на тениском турниру

Познати амерички скијаш Боде Милер поражен је у свом првом мечу квалификација за УС Опен.


У Америци сви имају шансу да остваре свој сан. Исто важи и када је у питању УС Опен.

Наиме, љубитељи тениса широм Сједињених америчких држава, чак и они рекреативни, имају право да се пријаве у најширу квалификациону базу за турнир у Њујорку. Само најбољи међу њима, у мушкој и женској конкуренцији, добијају вајлд-кард за наступ у квалификацијама УС Опена.

Тако је један од најбољих алпских скијаша свих времена, Боде Милер је још у јануару одлучио да у паузи скијашких такмичења игра тенис.

Има жељу да учествује на последњем гренд слем сезоне, међутим на првом кораку није добро прошао. У првом одиграном мечу Милер је поражен од извјесног Ерика Нелсон-Кортланда са 6:2, 6:4. Први сет је глатко изгубио, а у другом је био равноправан све до 4:4.

"Видите, тешко је било очекивати нешто посебно. Нисам дошао спреман на овај турнир у мјери колико сам желио. Ови момци овде ударају хиљаде лоптица по дану, а ја нисам баш био у правом ритму", рекао је 32-годишњи Боде после квалификационог меча на Хавајима.

"Иако сам мислио да сам физички добро спреман није ми било пријатно након првог сета".

Амерички скијаш који је зимус освојио три медаље на Олимпијским играма у Ванкуверу ипак није изгубио све шансе да заигра на Флешинг Медоуз.

Пред њим су нови мечеви на Хавајима, али више нема право на грешку - мора да добије наредна четири меча.

Иначе, Боде Милер има "тениски педигре". Још у средњој школи, 1996. године, био је првак савезне државе Мејн. Поред тога, његова породица има тениски камп у Њу Хампширу, где је фантастични скијаш проводио сате и сате играјући тенис.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog