Kultura

Клептон одушевио пуну Арену

БЕОГРАД - Славни британски гитариста Ерик Клептон одушевио је синоћ Београђане наступивши са пријатељем из бенда „Блајнд фејт” - Стивом Винвудом и петочланим бендом.


У пуној Београдској арени, пред више од 17.000 посјетилаца, Клептон и Винвуд су током двочасовног концерта прошли кроз најпознатије пјесме „Блајнд фејта” - „Хед ту крај тудеј” „Пресенс од д Лорд”, „Кант фајнд мај веј хом”, али и „Афтер миднајт”, „Глед”, „Форевер мен”, „Лоу даун” и друге.

Комбинација стилова двојице сјајних музичара, који су после 40 година поново засвирали заједно 2008, одушевила је публику, нарочито током извођења нумере „Going Down”, док је највећи утисак свакако оставио њихов наступ на акустичним гитарама.

Жешћи звук електричне гитаре, најприје је смијенила балада „Georgia”, а онда акустични сет од неколико нумера, међу којима је била и чувена „Лајла”, коју је пратио врисак окупљених, а Арену је освијетлило мноштво мобилних телефона и по који упаљач, као некада.

Након изузетног извођења композиције „Вуду Чиле” и популарне песме „Кокаин”, која је испраћена са подједнаким одушевљењем као претходна „Лајла”, Клептон и Винвуд су поклонили публици и један бис на који су извели „Дир Мистер Фантази”.

Клептон је захвалио окупљенима, истакавши да му је драго да се вратио у Србију после скоро 30 година, као и да воли да свира у нашој земљи. Поред Клептона и Винвуда на сцени су били и клавијатуриста Крис Стејнтон, бубњар Стив Гед, басиста Вили Викс и пратећи вокали - Шерон Вајт и Мишел Џон. Њихова европска турнеја, у оквиру које су наступили у Београду, трајаће до 13. јуна, након чега Клептона очекује његов трећи „Кросроудс гитар фестивал” у Чикагу, за који су улазнице распродате у року од два сата. Винвуд креће на турнеју са Карлосом Сантаном.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog