Nauka

Удружили се математичари Источне Херцеговине

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је одржана Изборна скупштина Друштва математичара Источне Херцеговине на којој је за предсједника изабран Душан Јокановић, доцент на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу.


Јокановић је рекао да су математичари средњих школа са подручја Источне Херцеговине у претходном периоду остварили најбоље резултате на међународним олимпијадама и да такав тренд планирају да наставе и у наредном периду, јер су високообразовани математичари тражени кадар у друштву.

"Морамо јасно и системски ући у основне и средње школе и побољшати статус средњошколског професора и на неки начин га мотивисати да више ради са талентованим ђацима, што нам је приоритет", рекао је Јокановић Срни.

Према његовим ријечима, иако на овом подручју има велики број талентованих математичара у основним и средњим школама, неопходно је радити на популаризацији овог предмета, јер, како је навео, ентузијазма за рад има довољно.

"У наредном периоду настојаћемо да ствари ставимо под системску контролу и фокусираћемо се на организовање значајних семинара и наставе за младе талентоване математичаре", нагласио је Јокановић.

Он је рекао да је један од приоритета да се афирмишу надарени математичари завршних разреда средњих школа да схвате да им је, уколико наставе и заврше студије математике, обезбијеђена егзистенција због недостатка овог кадра.

Јокановић је као један од циљева рада Друштва математичара Источне Херцеговине навео и јачање сарадње са друштвима из РС, Србије и Црне Горе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog