Sport

Гадафи: ФИФА, то је мафија

ТРИПОЛИ - Либијски лидер Момаер Гадафи оптужио је Свјетску фудбалску федерацију - ФИФУ да је "глобална мафија" умијешана у трафикинг играча из сиромашних у богате земље.


"Осуђујемо ову глобалну мафију, ову корумпирану организацију", рекао је Гадафи касно синоћ на церемонији обиљежавања 40-те годишњице повлачења америчких војника из Либије у јуну 1970. године.

Он је додао да се против корупционашке политике ове организације мора стално борити и да ће се Либија борити.

Гадафи, некадашњи предсједавајући Афричке уније, познат као неко без длаке на језију, оптужио је ФИФУ да тргује људима и поново јача ропство куповином играча у сиромашним земљама и пребацивањем у кампове за обуку у богатим земљама прије него их продају.

"Са милијардама које зарађује од људског трафикинга ФИФА треба да помогне сиромашним земљама да буду домаћин Свјетског купа", рекао је Гадафи, апелујући да мале земље треба да буду домаћини тог скупа.

"То је њихово право чиме би се окончао осјећај неправде, мржње и горчине сиротиње, који немају право да опрганизују Свјетски куп", рекао је Гадафи.

Нафтом богата Либија покушала је да је добије могућност да буде домаћин овогодишњег фудбалског шампионата, али их је претекла Јужноафричка Република.

Либија ће бити домаћин Афричког купа 2013. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog