Politika

Шпирић и Нетанијаху

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић разговарао је данас у Јерусалиму са премијером Израела Бењамином Нетанијахуом о модалитетима развоја сарадње између двије пријатељске земље, са посебним освртом на могућности успостављања бољих привредних односа.


На приједлог предсједавајућег Савјета министара БиХ договорено је да, уз помоћ спољнотрговинских комора и агенција за промоцију страних инвестиција, буде организован привредни форум, на којем би израелским инвеститорима биле приближене могућности и ресурси којима располаже БиХ.

Шпирић је позвао премијера Нетанијахуа да охрабри израелске инвеститоре да улажу у БиХ, наглашавајући да БиХ представља сигурно мјесто за пласман инвестиција.

Он је изразио спремност Савјета министара БиХ да створи све формално-правне претпоставке за унапређење сарадње, посебно истичући важност што скоријег закључивања Споразума о правној помоћи у грађанским и трговачким стварима, Споразума о друмском и ваздушном саобраћају и Споразума о избјегавању двоструког опорезивања.

У саопштењу из Савјета министара наводи се да је Шпирић позвао премијера Израела да посјети БиХ.

Предсједавајући Савјета министара БиХ посјетио је данас и Представништво Републике Српске (РС) у Израелу и разговарао са шефом Представништва Арие Ливнеом о могућностима привредног увезивања РС, односно БиХ и Израела.

Шпирић је данас раније посјетио и Меморијални центар за жртве холокауста "Јад Вашем" у Јерусалиму, гдје се поклонио свим невиним жртвама и положио цвијеће у шатору сјећања, а посебан букет цвијећа положио је за жртве Јасеновца.

Са предсједавајућим Савјета министара БиХ у посјети "Јад Вашему" био је и његов замјеник, министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog