Politika

Ђокић: Подршка Додику и Радмановићу

БАЊА ЛУКА - Социјалистичка партија прихватила је да се као коалициони кандидат за предсједника Републике Српске предложи актуелни премијер РС Милорад Додик, а постојећем члану Предсједништва БиХ из РС Небојши Радмановићу да се обнови мандат, рекао је лидер СП Петар Ђокић.


"Залажемо се за то да кандидати за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ буду оне личности које са највећом дозом сигурности могу добити подршку грађана и која ће бити довољна да се одржи постојећа политика јачања РС, њеног идентитета, економског развоја и социјалне сигурност и стабилности", рекао је Ђокић.


Коментаришући ситуацију у вези са пописом становништва, Ђокић је навео да то за СП никада није био политичко, већ важно друштвено питање.

"Жалим што код појединаца у институцијама БиХ постоји отпор и што се упорно инсистира на неким неостваривим рјешењима. Невјероватно је да се нигдје као у БиХ не истиче питање вјерске и националне припадности и на њему гради сва политика, а да се у ситуацијама када говоримо о попису становништва то свјесно избјегава признати", нагласио је Ђокић. 

Говорећи о безбједносној ситуацији у БиХ, Ђокић је навео да у БиХ постоје ћелије, па и организације које су увезане у мрежу међународног тероризма. 

"Процјењујемо да у БиХ постоји и наклоност према постојању таквих ћелија. Познато да су те ћелије лоциране и блиске су неким вјерским центрима. Морамо још више бити свјесни чињенице да таквих лица има у БиХ и да је потребан стални надзор безбједносних институција над њима. За ефикасну борбу против таквих групација потребна је и подршка грађана и виши ниво свијести сваког грађанина да помогне безбједносним институцијама у БиХ", истакао је Ђокић.

Осврћући се на питање визне либерализације, предсједник СП оцијенио је невјероватним да се укидање виза за грађане БиХ стално одгађа и да се, у међувремену, од једног до другог политичког скупа на коме се то расправља појављују неки додатни захтјеви и услови.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog