bz8ZrUUsyZc

Sport

Бостон води 3:2, титулу тражи у ЛА

У петој утакмици финала НБА лиге екипа Бостон Селтикса је славила против ЛА Лејкерса у свом ТД Гардену са 92:86 и повела са 3-2 у серији. Бостон се сада налази само побједу од 18. наслова првака.


 

Пета финална утакмица била је, можда, најузбудљивија до сада, али ће остати упамћена више по дуелу Пола Пирса и Кобеа Брајанта него по дуелу Селтикса и Лејкерса.

Два најбоља играча својих клубова цијелу утакмицу су водила дуел ко ће утакмицу завршити с бољим индексом, а захваљујући помоћи саиграча, коју Брајант није имао, Пирсови Селтикси су на крају изашли као побједници.

Након првог полувремена Бостон је водио са 45:39, почетком другог полувремена Лејкерси су смањили на само један поен заостатка, а онда је Брајант постигао 23 узастопна поена за Лејкерсе. Међутим, упркос његовоим поенима због недостатка учинка осталих играча Лејкерса предност Бостона је са једног нарасла на тринаест поена.

Минуту и по прије краја утакмице актуелни прваци су успјели смањити резултат на пет поена заостатка (87:82), али је посљедњих 90 секунди утакмице припало Селтиксима који имају меч лопту у уторак у Стејплес Центру за 18. наслов првака најбољег у НБА лиги. Уколико Лејкерси добију у уторак, онда ће се седма утакмица играти у четвртак, поново у Лос Ангелесу.

Најбољи појединац у редовима Бостона био је Пол Пирс са 27 поена, Кевин Гарнет је додао 18 поена и 10 скокова, Рејжон Рондо 18 поена, 8 асистенција и 5 скокова, Реј Ален 12 поена, а Кендрик Перкинс 4 поена и 7 скокова. Клупа Бостона је убацила 13 поена (Валас 5, Т. Ален и Робинсон по 4).

Код актуелних првака је Кобе Брyант са 38 поена, 5 скокова и 4 асистенције био најбољи, Пау Гасол је са 12 поена и 12 скокова поред Брајанта био једини са двоцифреним учинком, Дерек Фишер је додао 9 поена, Ламар Одом 8 поена и 8 скокова, Рон Артест 7 поена, док је Ендрју Бајнам за 32 минуте убацио 6 поена, али се осјетило да има великих проблема с повредом и да није довољно спреман за игру.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog