Politika

Сутра састанак Тихића и Тадића

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић разговараће сутра у Београду са предсједавајућим Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејманом Тихићем.


Тадић и Тихић састаће се у 14.00 часова, а у 14.45 часова предвиђене су изјаве за медије - најављено је из Прес службе предсједника Србије.

Тихић, који је и предсједник Странке демократске акције /СДА/, најавио је раније да ће делегација ове странке у Београду имати серију састанака са функционерима Србије, међу којима је најважнији састанак са српским предсједником Борисом Тадићем.


" У СДА заговарамо политику дијалога и договора као начина рјешавања проблема, а не политику конфронтације. Са предсједником Тадићем разговараћемо о свим питањима важним за односе између наших земаља", рекао је Тихић Срни.


Он је нагласио да СДА, као највећа странка у БиХ, жели дати допринос рјешавању проблема, наводећи да тај ангажман, ипак, не може замијенити оно што би требало да раде институције Предсједништво БиХ и Савјет министара.


У делегацији СДА, коју ће у Београду предводити Тихић, биће и замјеник предсједника странке Асим Сарајлић, потпредсједници Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо и Републике Српске Адил Османовић, министар безбједности и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Садик Ахметовић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштинеБиХ Шемсудин Мехмедовић и премијер ФБиХ Мустафа Мујезиновић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog