Politika

Брчко: Крај супервизије зависи од струје

Датум престанка супервизије у Брчко дистрикту зависи од провођења одлука у вези са електричном енергијом, а њен крај могао би да се деси за око мјесец дана након тога, изјавио је данас отправник послова у амбасади САД-а у БиХ Џонатан Мур.


"То зависи од разних одлука у контексту струје, а крај супервизије може бити за мјесец или мјесец и по дана након тога. Али, то не зависи од нас већ од високог представника, супервизора и од Арбитражног трибунала за Брчко. Треба да буде више разговора и контаката између високог представника, супервизора и Владе Републике Српске", рекао је Мур новинарима у Бањалуци.

Он је након састанка премијера Милорада Додика и супервизора за Брчко Рафија Грегоријана, којем је присуствовао, оцијенио да би се окончање супервизије могло десити до краја године, што ће зависити од будућих разговора.

Мур је рекао да су теме састанка били услови за затварање супервизије у Брчко дистрикту, уз оцјену да су саговорници имали „доста успјешан и отворен састанак са предсједником Владе“ и да је била „доста професионална, отворена и пријатна атмосфера“.

Из Бироа Владе РС за односе са јавношћу саопштено је да су се предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан сагласили да канцеларија супервизора треба да буде затворена што прије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog