Sport

Хоботница прогнозира побједу Њемачке

Хоботница Пол из Аквапарка у Оберхаузен у Њемачкој предвидио је да ће репрезентација Њемачке у четвртфиналу Свјетског купа у Јужној Африци побиједити Аргентину.


Пол до сада је са стопостотним успјехом прогнозирало исходе све четири утакмице које је Њемачка играла на првенству свијета, укључујући и пораз у дуелу против Србије.

Начин на који Пол бира побједника је оригиналан. У акваријум се у вријеме оброка спусте двије идентичне посуде у којима се налази иста храна. Посуде се разликују само по томе што је на једној њемачка, а на другој застава противничког тима.

Уколико Пол прво почне да једе из "њемачке" посуде, Нијемци ће побиједити, У супротном, као што је то био случај уочи меча против Србије, слиједи им пораз.

Пред више од сто сниматеља и фоторепортера, поновљена је устаљена процедура и први пут се десило да Пол не приђе одмах једној од посуда. Хоботница је скоро 45 минута обилазила око хране, да би на крају отворила посуду на којој је била застава Њемачке.

"Први пут се десило да Пол оволико дуго бира посуду. Шта је још занимљивије, и када је отворио ону са њемачком заставом требало му је скоро пет минута да уђе у њу и почне да једе", рекла је представница аквацентра Тања Мунциг.

Новинари су из тога закључили да ће утакмица бити ријешена у продужецима, или чак после извођења једанаестераца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog