Politika

Грегоријан се жали на Владу Српске

САРАЈЕВО - Супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан изјавио је данас да ће у дистрикту од сутра па у наредних шест мјесеци бити на снази цијене електричне енергије које важе у Федерацији БиХ и најавио да ће Арбитражном трибуналу поднијети жалбу против Владе Републике Српске за неиспуњавање обавеза неопходних за окончање арбитраже.


Грегоријан је на конференцији за новинаре рекао да је на ову одлуку био приморан, јер није постигнут договор о цијени струје у Брчко дистрикту, за шта је оптужио Владу Републике Српске и члана Државне регулаторне комисије за електричну енергију из РС Владимира Докића.

Он је напоменуо да очекује кривичну пријаву против Докића.

Он је рекао да ће нове цијене струје бити веће него оне које је наплаћивала Електропривреда Републике Спрске за шест одсто у првих шест мјесеци ове године.

Грегоријан је напоменуо да је и та цијена струје коју је наплаћивала Електропривреда РС већа него што је била прошле године, те да је Јавно комунално предузеће `Брчко` апсорбовала ту разлику.

"ЈКП `Брчко` није у могућности да у наредних шест мјесеци покрије разлику у цијени због тога сам донио одлуку да та средства буду надокнађена из Фонда сукцесије бивше СФРЈ које припадају дистрикту Брчко", рекао је Грегоријан.

Одлука пракитично значи да ће за грађане Брчко дистрикта од сутра струја поскупјети за мање од седам одсто у односу на садашњу цијену. За грађане РС струја је поскупјела од 1. јануара, али ово поскупљење грађани Брчког нису осјетили, јер је ту разлику апсорбовало ЈКП `Брчко`.

Грегоријан је 23. јуна најавио је да ће искористити своја овлаштења и предузети конкретне мјере против појединих званичника "одговорних за блокирање издавања лиценце" дистрибутеру Брчко дистрикту у вези са набавком електричне енергије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog