Društvo

Tрифуновић: Министарство игнорише проблем вехабија

БЕОГРАД - Терористички напад у Бугојну је коначни резултат лошег рада Министарства безбједности БиХ и игнорисања проблема вехабија, сматра професор на београдском Факултету безбједности Дарко Трифуновић.


Трифуновић је за "Вечерње новости" рекао да годинама ово министарство, на челу са бившим министром Тариком Садовићем и садашњим Садиком Ахметовићем, игнорише сва упозорења Савјета безбједности УН у вези са развојем радикалног ислама у БиХ и могућности терористичких напада, како у БиХ, тако и у земљама региона.


"Савет безбедности УН је још пре 18 месеци презентовао извештај који се односио на појаву потенцијалних терориста у БиХ и упозорио Министарство безбедности БиХ на могуће терористичке акције. Али, Садовић је устао и критиковао Савет безбедности УН и извештај за БиХ, уместо да је прихватио извештај и радио на њему", рекао је Трифуновић.

Он је додао да и садашњи министар безбједности БиХ Ахметовић константно негира постојање било какаве терористичке групе у БиХ.

"Он покушава да створи слику у јавности по којој је тероризам сасвим нормална ствар за БиХ, а сви они попут Савета безбедности УН и било којих других међународних организација и стручњака који укажу на тај проблем су `велики непријатељи БиХ`", тврди Трифинувић и додаје да ће због овога највише испаштати грађани БиХ.

Трифуновић је рекао да је сигуран да ће Харис Силајџић и његови људи учинити све у наредним данима да се у Савјету безбједности УН не помене Бугојно и развој радикалних исламских покрета у БиХ, како би Силајџић, који се у међународним круговима котирао као особа која је повезана са Ал каидом, сакрио чињеницу да је БиХ постала главна одскочна даска за тероризам у Европи.

У терористичком нападу у недјељу, 27. јуна на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајка Едина Хиндић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog