Politika

Пухалац: Грегоријановa одлука говори о њему

БАЊА ЛУКА - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске (РС) Слободан Пухалац сматра да одлука супервизора за Брчко дистрикт Рафија Грегоријана да грађани Брчког плаћају цијену електричне енергије за шест одсто већу од досадашње довољно говори о његовој бризи и заштити интереса дистрикта.


 

"Сматрам да је питање снабдијевања Брчко дистрикта електричном енергијом резултат политичке комбинаторике и класичне замјене теза уз извртање чињеница. Чињеница је да је испорука електричне енергије дистрикту Брчко била континуирана и сигурна, често на штету пословања Електропривреде РС, све до мијешања Грегоријана", рекао је Пухалац.

Министар Пухалац сматра да су пријетње и притисци, као и данашња одлука "велики корак уназад" у досадашњој доброј сарадњи РС и Брчко дистрикта.                

Супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан изјавио је данас да ће у дистрикту од сутра па у наредних шест мјесеци бити на снази цијене електричне енергије које важе у Федерацији БиХ и најавио да ће Арбитражном трибуналу поднијети жалбу против Владе РС за неиспуњавање обавеза неопходних за окончање арбитраже.

Он је рекао да ће нове цијене струје бити веће него оне које је наплаћивала Електропривреда РС за шест одсто у првих шест мјесеци ове године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog