Politika

Meморандум са Њемачком задире у унутрашња питања

Влада Републике Српске сматра да Меморандум о економској и техничкој сарадњи БиХ и Њемачке није прихватљив за РС, јер се дијелом текста задире у унутрашње ствари БиХ и РС, и на тај начин прејудицира правац уставних промјена и унутрашња структура БиХ.


Влада је данас затражила да се из Преамбуле Меморандума избрише дио текста у коме представник делегације СР Њемачке изражава ставове који задиру у унутрашње ствари БиХ и РС, како би се отклониле сметње за потписивање тог документа, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Имајући у виду да је ријеч о Меморандуму о економској и техничкој сарадњи, Влада сматра да и преговори морају имати тај карактер, без политичког условљавања.

"Влада РС констатује да није постигнута сагласност, односно да није прихваћена њена примједба која се односи на текст Преамбуле Меморандума, на страни бр. 2 (други пасус), а у коме представник делегације СР Њемачке изражава ставове који задиру у унутрашње ствари БиХ и РС, прејудицирајући на тај начин правце уставних промјена и унутрашњу структуру БиХ, те с тим у вези Меморандум у понуђеном тексту није прихватљив за РС", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да се Владе упознала са информацијом делегације Владе РС која је учествовала у преговорима о потписивању Меморандума са делегацијама Савјета министара БиХ, те влада Њемачке, ФБиХ и Брчко дистрикта, а с циљем усаглашавања и припреме развојне сарадње у 2010. години.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog