Politika

Додић: Даћемо струју Брчком

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик рекао је да РС никада није прекидала испоруку eлектричне енергије Брчко дистрикту и да је спремна да испоручује струју и даље, у складу са законом и европским директивама.


''Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан је својим акробацијама жели да промијени односе у БиХ мимо Дејтонског споразума, намећући рјешења која нису прихваћена у РС", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, коментаришући Грегоријанову најаву да ће Арбитражном трибуналу поднијети жалбу против Владе РС за неиспуњавање обавеза неопходних за окончање арбитраже.

Он је истакао да се из тога "види колико је Грегоријан немоћан и да није у праву".

"Грегоријан је илеревантна личност, јер колико ми је познато, он одлази. Што се тиче проблема струје, он је тај проблем направио и нека га рјешава. То је противно директивама ЕУ и РС се само понашала у складу са законом и директивама ЕУ. ЕУ цинично или полтронски ћути о томе и неће да изађе са ставом да је то противно директивама ЕУ, а Грегоријан наставља да оргија против РС", истакао је Додик

Супервизор за Брчко дистрикт изјавио је јуче да ће у дистрикту од данас, па у наредних шест мјесеци, бити на снази цијене електричне енергије које важе у ФБиХ и најавио да ће Арбитражном трибуналу поднијети жалбу против Владе РС за неиспуњавање обавеза неопходних за окончање арбитраже.

Грегоријан је рекао да је на ову одлуку био приморан, јер није постигнут договор о цијени струје у Брчко дистрикту, за шта је оптужио Владу РС и члана Државне регулаторне комисије за електричну енергију из РС Владимира Докића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog