Društvo

Сипа би имала посла у министарству инистраних послова

БАЊА ЛУКА - Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић тврди да је новац из буџета Министарства иностраних послова БиХ потрошен на антидејтонске активности Странке за БиХ, због чега ће инспектори Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ морати да детаљно преконтролишу документацију о трошењу буџетских средстава.


"Ревизорски извјештаји о пословању Министарства иностраних послова у протекле четири године указују на то да су почињена и нека кривична дјела којима морају да се позабаве надлежни органи", рекла је је Тришићева за "Прес РС".


Она је нагласила да је за такво стање и све што се дешава у Министарству иностраних послова искључиво одговоран министар Свен Алкалај, а да је лично, као замјеник, министру нудила да подијеле одговорност на шта он није пристао.

"Писала сам и упозоравала Савјет министара, Комисију за спољну политику парламента БиХ и Савез независних социјалдемократа који је два пута покретао иницијативу за смјену Алкалаја, али за то није било парламентарне већине", рекла је Тришићева.

Она истиче да су за лоше односе у Министарству иностраних послова БиХ одговорне и институције БиХ па можда чак и високи представник јер су "затварали очи пред кршењем Дејтонског мировног споразума".

Она је нагласила да је велика срамота за Министарство иностраних послова то што није откривено ко је скидао слике дјечије порнографије са интернета у Министарству.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog