Društvo

Пронађен дјечији скелет код Бање Луке

БАЊА ЛУКА - У шуми у селу Вучији Гај у Поткозарју код Бање Луке пронађени су остаци дјечијег скелета, а претпоставља се да је ријеч о Ратку Макарићу из оближњег села Иџани, који је нестао још 16. јула 2007. године, преносе медији у Републици Српској, позивајући се на изворе у полицији.


Пронађени су дjечија лобања и други остаци скелета, а полиција је јуче покренула опширну претрагу терена и пронашла још неке људске кости које одговарају дјечијем узрасту, наводе медији.

Полицајци су пронашли и дечије патике црне боје које одговарају опису патика које је Ратко Макарић носио на дан нестанка.

Дежурни окружни тужилац Тања Мрђа изјавила је за "Прес РС" да су мјештани пронашли дјечију лобању и да су накнадном претрагом терена пронађене још неке дјечије кости.

"Остаци скелета пребачени су на Ново гробље у Бањој Луци и вјештаци судске медицине тек треба да их прегледају. За сада немамо никаквих индиција о евентуалном узроку смрти или идентитету, што ће бити накнадно утврђено. Тек када патолози прегледају остатке одлучићемо о даљим корацима у истрази, јер од њиховог налаза зависи која би све вјештачења требало да буду урађена и да ли ће бити затражена ДНК анализа да би се потврдио идентитет", рекла је Мрђа.

Четворогодишњи Ратко Макарић из Иџана у Поткозарју нестао је 16. јула 2007, а дјечаку се изгубио сваки траг у селу Јосиповићи, када је са стрицем отишао да напоји стоку на потоку.

Послије Ратковог нестанка, полиција, мјештани, ватрогасци, представници Цивилне заштите, ловачких удружења и добровољци покренули су највећу потрагу у бањалучком крају.

Интензивна претрага терена трајала је неколико недјеља, а били су укључени и хеликоптери МУП-а РС и Еуфора. Помоћ су пружили и припадници хрватске Горске службе са специјално истренираним псима, али дјечак није пронађен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog