Politika

Васић: Хоће да останемо у 1991. години

БАЊА ЛУКА - СНСД не може прихватити да се у закон о попису становништва уносе одредбе о томе да се и након њега, све до такозване реализације Анекса седам и потпуног повратка становништва примјењују резултати пописа из 1991. године, упозорио је извршни секретар ове странке Рајко Васић.


Васић подсјећа да попис из 1991. године надлежни органи БиХ нису прихватили и да би његова примјена значила даљи живот БиХ у "магловитим сферама манипулације мултиетничким тапетама и доминацији Бошњака над Србима и Хрватима".

"БиХ би све мање била заједница по европским мјерилима, а све више недефинисани конгломерат у коме су могуће импровизације међународне заједнице и унутрашњих легалних и полулегалних институција и кругова", наводи Васић у писаној изјави медијима.

Он сматра да би, у том случају, и сви други легални и легитимни органи и институције у кантонима и ентитетима одумирали, упозоравајући да је то и крајњи циљ сарајевских и фундаменталистичких унитариста.

Према његовим ријечима, попис из 1991. године је само још један облик политичког терора над Републиком Српском, а СНСД не може допустити да закон о попису наредне године садржи такве одредбе које не спадају у технички закон и значе замрзавање садашњег стања у бесконачност.                

Представнички дом парламента БиХ прије два дана је усвојио Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године, који сада треба да прође и процедуру у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog