Sport

Одбојкаши Србије на финалу Свјетске лиге

Одбојкашка репрезентација Србије играће по десети пут на Финалном турниру Свјетске лиге, чији ће домаћин ове године, од 21. до 25. јула, бити Кордоба.


Селекција Србије је пласман у Аргентину изборила као најбоља другопласирана селекција првог дијела такмичења и тамо ће играти у групи Ф са Аргентином и Бразилом.

Србији је за пролаз било потребно да Бразил побиједи Бугарску, као и да Сједињене Државе не освоје свих шест бодова, а уз то и да не препусте одређени број бодова у двомеч са Русијом.

Рано ујутру у суботу САД су побиједиле Русију у првој утакмици са 3:0, по сетовима 25:21, 27:25 и 25:23, а теоретски, да би се пласирали на Финални турнир, Американци, поред максималне побједе, не смију Русији да препусте више од 25 поена у сва три сета. Друга утакмица између САД и Русије одиграће се у ноћи између суботе и недеље.

По правилима ФИВБ, у случају када екипе имају исти број бодова, пласман се одређује прво на основу броја победа. Уколико је број побједа идентичан, пласман се одређује на основу поен количника.

УФ групи у Кордоби ће играти Италија, Русија и Куба.

Тачан распоред утакмица и сатница ће накнадно бити саопштени. Такмичење по групама ће се одиграти од 21. до 23. јула. Полуфинални мечеви су на програму 24. јула, а финале и меч за треће мјесто 25. јула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog