Politika

Попис би морао бити 2011. године

САРАЈЕВО - Популациони фонд УН (УНФПА) саопштио је поводом 11. јула - Свјетског дана становништва да би било идеално да БиХ идуће године проведе попис становништва и домаћинстава.


"Из разлога регионалне и међународне упоредивости, било би идеално да се попис проведе у склопу наредног круга пописа становништва и домаћинстава у 2011. години", изјавио је помоћник представника УНФПА за БиХ Фарис Хадровић.

Хадровић је објаснио да је попис у БиХ важан због тога што ће дати обиље података који тренутно недостају.

"Текући статистички подаци пријеко су потребни за планирање пружања услуга у здравству, образовању, запошљавању, и тако даље", нагласио је Хадровић, додајући да пописни подаци могу позитивно утицати на политике и програме за побољшање живота становништва.

Он је поручио да ће УНФПА наставити да пружа техничку помоћ статистичким институцијама БиХ за припрему и реализацију наредног пописа.

УНФПА у саопштењу за јавност подсјећа да је посљедњи попис становништва и домаћинстава у БиХ проведен 1991. године, а да су се од тада десиле многе промјене, због чега је потребно обавити нови попис, како би се дошло до поузданих и свеобухватних података.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog