Svijet

Кастро се појавио након четири године

ХАВАНА – Кубански револуционарни лидер Фидел Кастро први пут се појавио у јавности од како се разболио прије четири године, посјетивши једну научну установу у Хавани, извјестили су кубански медији.


Фотографије на којима Кастро (83) дјелује доброг здравља и насмијан, направљене су током његове посјете Националном центру за научна истраживања у Хавани, пренијеле су агенције.

Четири фотографије, очигледно сликане мобилним телефоном, појавиле су се на блоговима двојице кубанских новинара, а још више слика истог догађаја послате су потом на државни веб сајт Кубадибејт.

Повод за Кастрову посјету Националном центру за научна истраживања је обиљежавање 45. годишњице оснивања те установе.

Кастро није фотографисан у јавности од како се разболио у јулу 2006. године.

Због болести је био принуђен да преда власт - најприје привремено, а онда стално - свом млађем брату Раулу.

Фотографије бившег кубанског лидера иза затворених врата, углавном током посјета страних државника повремено су се појављивале у кубанским медијима, али не и његове фотографије у јавности.

Кастро је ипак остао присутан у јавном животу кроз своје колумне које пише за државне медије, а у којима се више од годину дана бави искључиво међународним темама.

Протеклих седмица Кастро је у својим колумнама предвидио да је свијет на рубу нуклеарног рата, који ће подстаћи конфликт између Сједињених Америчких Држава и Ирана због санкција које су Техерану уведене због нуклеарних активности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog