Politika

Многи навратили у Бутмир

САРАЈЕВО - Велики број иностраних државника и међународних званичника данас су у Сарајеву посјетили камп ЕУФОР-а у Бутмиру и команданта Европских војних снага Бернарда Бера, а тим поводом одржане су и свечане смотре припадника ЕУФОР-а.


Камп на Бутмиру посјетили су предсједник Словеније Данило Тирк, премијер Белгије Ив Летерм, генерални секретар Савјета Европе Торбјорн Јагланд, турски премијер Реџеп Таиб Ердоган, министри иностраних послова Мађарске Јанош Мартони и Француске Бернар Кушнер, министар одбране Холандије Емерт ван Миделкоп, те Сајида Варси, министарка у Влади Велике Британије.

У одвојеним сусретима, командант Бер информисао је Тирка, Мартонија и Ван Миделкопа о тренутној безбједносној ситуацији у БиХ и захвалио им се на подршци њихових земаља ЕУФОР-у.

Приликом посјете команданту ЕУФОР-а, турски премијер састао се и са особљем Главне команде ЕУФОР-а те извршио свечану смотру припадника Мултинационалног батаљона постројених у част његове посјете.

Из ЕУФОР-а је саопштено да је Главну команду накратко посјетио и белгијски премијер и представник предсједништва ЕУ Ив Летерм, који се потом са Бером упутио ка Меморијалном центру у Поточарима, гдје су обојица присуствовали комеморацији и укопу 775 сребреничких жртава.

Прије одласка у Сребреницу камп Бутмир посјетио је и министар иностраних послова Француске.       

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog