Društvo

ЕУПМ похвалила домаће полицајце

САРАЈЕВО - Полицијска мисија ЕУ (ЕУПМ) похвалила је професионалан рад полицијских агенција и конструктиван став организатора овогодишњег Марша мира, те 15. комеморације и сахране у Меморијалном центру Поточари.


"Заједничким трудом полицијских агенција и организатора обезбијеђена је достојанствена и мирна атмосфера за десетине хиљада оних који су присуствовали данашњој комеморацији и сахранама", изјавио је шеф ЕУПМ-а Штефан Фелер наводећи да је 11. јули дан комеморације и туге у БиХ.

Из ЕУПМ-а подсјећају да са полицијског аспекта Марш мира и сама церемонија комеморације представљају изузетно захтјеван задатак.

"Свједочили смо добро организованим и координисаним догађајима: добра сарадња и константна размјена информација између свих релевантних актера догађаја, што је било од кључне важности за постизање изванредног резултата", нагласио је Фелер.

Према његовој оцјени, Полиција Републике Српске, Агенција за истраге и заштиту БиХ, Федерална управа полиције, Гранична полиција, полиција Тузланског кантона и Брчко дистрикта у сарадњи с организаторима поновно су исказали потребну зрелост и озбиљност.

"Увјерени смо да ће и комеморације заказане за 12. и 13. јул бити обављене на исти начин", рекао је Фелер.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog